Barça CBS i Basket Almeda, campions del 58è Trofeu Molinet

El Palau Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat acull, del 9 al 14 d’abril, el torneig més antic del país i únic a Europa.

El 58è Trofeu Molinet ja té guanyadors. El BARÇA CBS s’ha proclamat campió de la categoria femenina en derrotar la UE MATARÓ per 86-104 en la final. Les blaugrana han anat gairebé sempre al davant i a la mitja part dominaven per 13 punts de diferència (35-48). En la represa, les mataronines han reaccionat i han posat emoció al matx, però en l’esprint final el BARÇA CBS ha tornat a obrir una escletxa en el marcador que ja ha estat definitiva.

En el quadre masculí, el BASKET ALMEDA ha aixecat el trofeu en imposar-se al SESE en una final molt emocionant que ha acabat amb el resultat de 84-78. El BASKET ALMEDA ha començat el partit amb molta empenta, amb un 4-13 de sortida, però abans del descans el SESE ha remuntat i ha arribat a la mitja part amb 4 punts d’avantatge (37-41). En la represa la igualtat ha estat la tònica dominant fins els darrers minuts, on finalment el BASKET ALMEDA s’ha acabat imposant.

En el concurs de triples, la victòria ha estat per a Berta Martínez (BARÇA CBS) i Pol Negreira (SESE). Berta Martínez s’ha imposat a la jugadora del BÀSQUET BEGUES Mariona Martínez, mentre que Pol Negreira ho ha fet davant del seu company d’equip al SESE, Ricard Benavent.

Entre la disputa de les dues finals, el president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ)Ferran Aril, ha fet entrega d’un guardó al president del CB SANTFELIUENC, José Antonio Daban, en motiu del 95è aniversari del club del Baix Llobregat, que va néixer l’any 1927.

La tercera plaça del torneig femení se l’ha adjudicat el GEIEG UNIGIRONA, que s’ha imposat al TECNOCASA FEMENÍ SANT ADRIÀ per 51-101. En nois, el BÀSQUET GIRONA ha estat el que s’ha endut el tercer lloc, derrotant la UNIÓ ESPORTIVA MATARÓ per un ajustat 65-68.

Anteriorment, en les semifinals del torneig femení, la UE MATARÓ havia eliminat el TECNOCASA FEMENÍ SANT ADRIÀ per un clar 73-23, mentre que el BARÇA CBS havia aconseguit vèncer el GEIEG UNIGIRONA per 82-53. En les semifinals masculines, el BASKET ALMEDA havia tombat el BASKET GIRONA per 84-58 i el SESE s’havia imposat a la UE MATARÓ per 62-98.

CLASSIFICACIÓ FEMENINA

1. BARÇA CBS

2. UE MATARÓ

3. GEIEG UNIGIRONA

4. TECNOCASA FEMENÍ SANT ADRIÀ

CLASSIFICACIÓ MASCULINA

1. BASKET ALMEDA

2. SESE

3. BÀSQUET GIRONA

4. UE MATARÓ

La ciutat de Sant Feliu de Llobregat ha estat la seu, per per tercer any consecutiu, del Trofeu Molinet de minibàsquet organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i amb el Club Bàsquet Santfeliuenc. El torneig, que s’havia de disputar en les tradicionals festes nadalenques però que es va haver d’ajornar davant la situació de repunt del risc de contagi per la pandèmia de la Covid-19, s’ha disputat del 9 al 14 d’abril en el Palau Juan Carlos Navarro.

En la seva 58a edició, el torneig ha comptat amb més de 40 equips i prop de 500 jugadors i jugadores participants. Enguany, a més, per segon curs consecutiu, tots els partits s’han pogut veure de forma ininterrompuda pel canal MyPlayexcepte les finals, que s’han emès a través de la plataforma XALA!. I és que La Xarxa ha apostat, per quarta vegada seguida, pel Bàsquet Català formatiu, dins els acords de col·laboració entre la Xarxa Audiovisual Local i la Federació Catalana de Basquetbol. Aquest conveni té l’objectiu de donar difusió de les diferents activitats del Bàsquet Català.